De auto die het Tesla heel erg moeilijk kan maken…

De auto die het Tesla heel erg moeilijk kan maken…

https://youtu.be/j1RAdaSFWkM

Op de technologiebeurs CES in Las Vegas werd deze vrij productierijp ogende elektrische conceptcar onthuld, maar hij komt niet van een gekende autobouwer…

Helemaal aan het eind van zijn persconferentie tijdens de technologiebeurs CES in Las Vegas kwam elektronicareus Sony plots met een elektrische auto op de proppen. Niemand wist dat de Japanners een auto naar de VS hadden meegebracht en het bedrijf leek zelf ook niet goed te weten wat het ermee moest doen. Na slechts 2 minuten en weinig uitleg was de persconferentie gedaan en werd de verzamelde pers met meer vragen dan antwoorden achtergelaten.

De conceptcar is Vision-S gedoopt en moet in de eerste plaats aantonen dat Sony in heel veel verschillende sectoren actief is. De auto is dus vooral een showcase voor de digitale slagkracht van de Japanse reus, met 33 verschillende sensoren in en uit de auto, doorgedreven connectiviteit en schermen in heel het interieur. De auto staat op een “nieuw ontwikkeld EV-platform” dat zou zijn bedacht door Magna (dat onder meer de elektrische I-Pace assembleert voor Jaguar) en zou ook geschikt zijn voor SUV’s. Het design oogt niet buitenaards voor een conceptcar, waardoor je zou denken dat de Vision-S gewoon in een showroom kan staan.

Gaat de Vision-S in productie? En gebeurt dat dan onder de merknaam Sony? Wordt hij bij Magna gebouwd? Zullen andere merken gebruik maken van dit platform? Hoe groot is de batterij? Wat is het rijbereik? Het zijn allemaal vragen waar voorlopig niemand een antwoord op heeft…

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.