De Audi V10 bestaat 10 jaar!

De Audi V10 bestaat 10 jaar!

En dat vieren ze op een vette manier: Audi heeft namelijk een speciale editie uitgebracht van de R8 V10, genaamd de Decennium. Uiteraard uitgerust met de krachtige V10 van Audi.

Wat er anders is aan deze R8 ten opzichte van de “normale” R8 is eigenlijk puur cosmetisch. De R8 Decennium gaat namelijk in een matte Daytona Grey gehuld. Samen met de superdikke bronzen velgen is het een lust voor het oog. Ook onder de kap is brons te vinden, het inlaatspruitstuk is bronskleurig. In het interieur zijn bronskleurige stiksels te vinden.

De V10 die in de R8 ligt produceert 620 PK en 580 Nm koppel, waarmee hij in 3.1 seconden van 0 naar 100 accelereert. De topsnelheid bedraagt 331 kilometer per uur. Al is de kans redelijk klein dat je hem dit ziet doen: Audi produceert slechts 222 exemplaren, die ergens in 2019 verschijnen in de showrooms. De prijs van de Decennium is nog niet bekend, maar het zal vast geen goedkope wagen worden.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.