De Audi S4 ondergaat ook brandstofswitch

De Audi S4 ondergaat ook brandstofswitch

Het zat er al aan te komen, na de S5, S6 en de S7 gaat de S4 ook gebruik maken van dieselpower. Waar alle andere merken van diesel af proberen te stappen, gaat Audi lekker stug door.

De V6 benzine maakt dus plaats voor een dieselmotor. Het aantal PK’s daalt, maar gelukkig niet veel. Waar de benzine-versie 354 PK leverde, beschikt de 3.0 TDI over 347 PK. Daarnaast levert ‘ie ook een dikke 700 Nm aan koppel, wat het wel enigszins goed maakt. In 4.8 seconden kan de nieuwe S4 van 0 naar 100 sprinten, met een topsnelheid van 250 kilometer per uur. En omdat het een diesel is, verbruikt ‘ie ook minder: 6.2 liter op 100 kilometer moet mogelijk zijn. Dit verbruik komt voor een klein deel door het 48 volt mild-hybrid systeem. Als het idee van een dieselmotor in je S4 als onprettig wordt ervaren, kun je altijd nog kiezen om de laatste S4 met benzinemotor aan te schaffen.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.