De Audi RS5 Coupé is de langverwachte verlosser!

De Audi RS5 Coupé is de langverwachte verlosser!

Audi RS5 Coupé

In Genève worden direct de grote jongens uit de kast getrokken, dus maak kennis met de RS5!

Boem! We vallen meteen met de deur in huis. Audi laat er geen gras over groeien en laat ons zo snel mogelijk het topmodel van de A5 modellen zien. Eerder zagen we natuurlijk al de verschillende variaties van de A5, evenals de behoorlijk wat krachtigere S5, maar wachten was het nog altijd op de uitblinker van het stel. Om de RS5 ook daadwerkelijk RS-waardig te maken, creëerden ze een nieuw 2,9-liter TFSI blok, wat 450 pk en 600 Nm koppel produceert. Dat is een stuk meer dan de S5 presteert, dus snelheidsliefhebbers kunnen hiervoor beter hun portemonnee trekken. Dat de wagen ‘slechts’ een top van 280 km/u heeft, zal niet deren, want wegschieten naar 100 km/u doet ‘ie in 3,9 seconden. Beide zijn ogenschijnlijk magertjes voor hedendaagse begrippen, maar geloof mij maar dat het ongetwijfeld een fantastische belevenis zal zijn. Het helpt natuurlijk enorm dat de RS5 eruit ziet als een waar pareltje. Hierdoor zal je mogelijke teleurstelling in deze misschien ietwat tegenvallende cijfers ongetwijfeld alsnog als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Schakelen gebeurt in de RS5 door middel van een achttraps tiptronic versnellingsbak, die ervoor zorgt dat alle 450 paardjes van de twin-turbo zescilinder in het gareel worden gehouden. De auto wordt verder nog beter bestuurbaar gemaakt door een herziene constructie van het onderstel, waardoor je meer in controle zal zijn over je RS5 terwijl je glimlach alsmaar breder groeit. Overigens rij je er stukken comfortabeler in. Dat terwijl de wagen centimeters dichter bij de grond ligt, waardoor het zwaartepunt zakt en de auto niet alleen sportiever oogt, maar vooral zo aanvoelt.

Aan de buitenzijde herkennen we de RS5 aan de bredere wielkasten en verschillende gigantische luchtinlaten. De ‘tough-guy’-rol neemt de RS5 overigens goed op zich, want door 19″ — op de optielijst zelfs 20″ — velgen en een lading carbonaccenten zal ‘onopvallend’ geen woord zijn dat in zijn Van Dale voorkomt.

Audi RS5 Coupé

Audi RS5 Coupé

Audi RS5 Coupé

Audi RS5 Coupé

Audi RS5 Coupé

Audi RS5 Coupé

Audi RS5 Coupé

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.