De Audi RS3 van Abt is een echte bom!

De Audi RS3 van Abt is een echte bom!

Met de komst van de Mercedes-AMG A45 S werd de Audi RS3 van de troon gestoten als krachtigste auto in het C-segment. Abt steekt er een stokje voor en pompt lekker wat extra vermogen uit de vijfpitter.

Wat een bommetje is het, zo’n RS3. Standaard is ‘ie al bizar snel voor een hatchback. Met 400 PK en 480 Nm koppel is het ook niet zo gek dat de 0 naar 100 tijd op slechts 4.1 seconden ligt. De komst van de A45 S zorgt ervoor dat de RS3 niet meer de krachtigste wagen is, aangezien deze over 421 PK beschikt.

Gelukkig bestaat Abt. Want Abt houdt ervan om auto’s die van zichzelf al snel zijn om te toveren in straatlegale rakketten. Bij de RS3 hebben ze met een nieuwe ECU het vermogen op weten te krikken naar 470 PK en 540 Nm koppel. Met dit nieuwe vermogen kan de hatchback in slechts 3.8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprinten. En met een topsnelheid van 285 kilometer per uur rij je zelfs de A45 S eruit. Naast de motorische tuning kun je uiteraard ook een verlagingskit bestellen. Deze gaat goed samen met de nieuwe lichtgewicht 19 inch velgen die slechts 8 kilo per stuk wegen.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.