De Audi RS3 die je altijd al wilde hebben. HINT: 610 PK!

De Audi RS3 die je altijd al wilde hebben. HINT: 610 PK!

De hatchbacks van ‘vroegah’ deden het met een peekaatje of 100. De Golf 1 GTI en de Peugeot 205 GTI waren toen de bommetjes om mee te smijten. Tegenwoordig tel je pas mee bij het vierdubbele. 

Inderdaad, de Audi RS3 bonjourt jou, je boodschappen en je vrouw in een rotvaart naar de 100. In 4,1 seconden om precies te zijn. Maarja, dat is voor sommigen nog niet genoeg. Nee, neem nou APR, een tuner uit het land van Hulk Hogan.

En Hulk Hogan halen we er niet zomaar bij, deze RS3 barst spreekwoordelijk gezien bijna uit zijn voegen. Door een turbo zo groot als de tuut van een tuba (schaam je als je nu niet weet waar ik het over heb) en nog wat ander aangepast spul is het mogelijk om 610 pk door de aderen van deze, van zichzelf al potente, sportwagen te jagen,

 

Op een dragstrip in Amerika werd deze katapult op wielen losgelaten en de 400 meter-tijden zaten constant rond de 9,9 seconden. Voor degene die zich afvragen hoe snel dat is: binnen 10 seconden zit je op de 230 kilometer per uur en meer. En het allermooiste komt nog, APR geeft namelijk aan dat de turbo er eentje is van formaatje ‘daily driver’, dus de kleintjes naar school brengen en je vrouw die naar de high-tea gaat met jouw anabolen-RS3, kan gewoon! Plus, die ballonbanden zorgen ervoor dat ze geen stoeprandschade aan je velgen rijdt, i-de-aal!

Mocht Dom Toretto nog een ‘ten second car’ nodig hebben, dan hebben wij hem gevonden!

Audi RS3 Sedan

Audi RS3 Sedan

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.