De Audi RS Q8 volgens Mansory!

De Audi RS Q8 volgens Mansory!

Hoewel de RS Q8 het vlaggenschip is van Audi’s SUV segment, zijn er diverse tuners die met de dikke Audi aan de haal gaan.

De Duitse tuner heeft een grote aanhang onder tuningliefhebbers, en staat bekend om zijn buitensporige ontwerpen die het publiek meestal in twee kampen verdelen. Welnu, het blijkt dat de recente projecten de strategie hebben veranderd in de richting van de meer subtielere ontwerpen. Waarschijnlijk proberen ze op deze manier een nog grotere doelgroep aan te spreken.

De Audi RS Q8 is het tweede project met een adres in Ingolstadt nadat de RS6 eerder dit jaar werd onthuld. Hoewel het niet meteen duidelijk is vanwege de zwarte lak – met decoratieve rode strepen – zijn veel van de elementen van de bodykit gemaakt van lichtgewicht carbon fiber, what else? Een goed zichtbaar voorbeeld is de motorkap waarvan de onderkant is uitgevoerd in zichtbaar carbon fiber. Toch behoudt de Audi RS Q8, zelfs met de kolossale zwarte velgen op de een of andere manier zijn redelijk neutrale styling.

Gelukkig wordt de aandrijflijn van de RS Q8 niet vergeten, waarbij de Duitse tuner de twin-turbo V8 naar 780 pk en 1000 Nm weet te brengen, wat genoeg is om de 0 naar 100 km/h sprinttijd te verlagen van 3,8 naar 3,3 seconden. De tuner verwijderd daarnaast ook de elektronische snelheidsbegrenzer, zodat de topsnelheid nu op 320 km/h ligt.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.