De Aston Martin Victor is een one-off!

De Aston Martin Victor is een one-off!

Met een atmosferische V12 van 7,3 liter groot, die een vermogen van ongeveer 850 pk via een handgeschakelde zesversnellingsbak op de weg zet.

De Q-afdeling van Aston Martin presenteert vandaag haar meest bijzondere project tot nu toe! De one-off hypercar is geïnspireerd op twee legendarische, met de hand gebouwde Astons: de V8 Vantage uit de jaren 70 en 80 en de DBS V8 RHAM/1, een circuitauto met 520 pk. ontwikkeld Le Mans 1977. Aston Martin laten weten dat de Victor mechanische elementen van zowel de One-77 als de Vulcan combineert, ontwikkeld en aangescherpt door ingenieurs en technici van het Valkyrie-programma. Het kroonstuk is de motor. De 7,3 liter V12 van de One-77 werd aan Cosworth gegeven voor een opknapbeurt. Het resultaat is een vermogensstijging naar 863 bhp (ongeveer 850 pk) en 821 Nm. Dit buitengewone vermogen wordt via een ouderwetse handgeschakelde zesversnellingsbak op de achterwielen overgebracht. Misschien niet verrassend, de Victor is de krachtigste handgeschakelde Aston Martin ooit geproduceerd.

De bijzondere kleur van de auto heet ‘Pentland Green’, een Aston-tint uit de jaren 70 die speciaal voor de Victor door Q nieuw leven werd ingeblazen. De Valkyrie-afgeleide lichten houden het modern aan de voorkant, terwijl de traditionele grille en koplampen aan de voorkant verwijzen naar de Aston Martins uit het Gauntlett-tijdperk. Het interieur is op dezelfde manier uitgebreid, waarbij Forest Green en Conker Bridge-leer worden gecombineerd met kasjmier, aluminium, titanium en zichtbare carbon fiber.

Foto’s door Alex Lawrence

\

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.