De Ariel HIPERCAR breekt alle regels, en je nek!

De Ariel HIPERCAR breekt alle regels, en je nek!

Ariel HIPERCAR

Het duurt nog even, maar deze wagen zal het wachten zeker waard zijn.

Kleine autofabrikanten zijn ontzettend tof, heel simpel. De underdogpositie waarin ze verkeren biedt ongeveer evenveel mogelijkheden als het deuren voor ze sluit. In dit geval wil ik de negatieven even geen aandacht schenken, en de focus mikken op creativiteit. Opvallen is immers een must, dus kunnen diezelfde fabrikanten het zo idioot maken als ze zelf willen, zolang er aan het eind van de dag maar genoeg klanten aankloppen.

Het Britse Ariel, bekend van de Atom en de Nomad, is een van die bedrijven. Ze staan erom bekend wagens te produceren die de neiging hebben je gezicht letterlijk van je gezicht te willen rukken. Qua prestaties zit het dus wel snor zitten beide wagens dus wel aan hun taks, zou iemand met een gezond verstand zeggen. Precies, maar juist dat lijkt te ontbreken bij de sportwagenbouwer uit Crewkerne. Zij maakten namelijk zo’n bizarre blauwdruk voor een wagen, dat ik de machine eigenlijk nu al een halfgoden-status toe zou willen dichten.

Het plan klinkt als volgt:
– ongeveer 1.200 pk.
– rond de 1.800 Nm koppel.
– accelereert in slechts 2,4 seconden naar 100 km/u.

Minder indrukwekkend is de topsnelheid van pak ’em beet 260 km/u. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de HIPERCAR, zoals Ariel hem heel terecht noemt, een stopcontact nodig heeft om vooruit te komen. Elektrische wagens rijden, normaal gesproken, nu eenmaal wat minder hard; iets wat je simpelweg voor lief neemt dankzij die nekwervel-verpulverende acceleratie.

Je begrijpt waarschijnlijk wel dat dergelijke prestaties ook een keerzijde met zich meebrengen. In het geval van deze Ariel kun je het vermogen en koppel amper een kwartier benutten, mocht je er op het circuit vol voor gaan. Ouch. Aan de andere kant: zie het maar eens een zo lang vol te houden!

De HIPERCAR verschijnt volgens Ariel pas rond 2020 op de markt.

Ariel HIPERCAR

Ariel HIPERCAR

Ariel HIPERCAR

Ariel HIPERCAR

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.