De AMG GT R van G-Power is een bizar monster!

De AMG GT R van G-Power is een bizar monster!

De Mercedes-AMG GT R is al een zeer snelle coupé, de tweezitter heeft een lekkere V8 onder de kap liggen die 585 PK produceert. Voor sommigen is dit meer dan genoeg, maar voor G-Power in ieder geval niet.

Waar de meeste tuners hun projecten aankleden met extreme body-kits en spoilers, pakt G-Power het vaak wat anders aan. Daarom is het aan deze gele raket lastig om hem van een standaard GT R te onderscheiden. Toch is deze AMG-GT GP63 Biturbo verre van standaard! G-Power heeft hun eigen “V4-software” geïnstalleerd en heeft een volledige “Hurricane RS” ombouw uitgevoerd. Daarbij zijn de inlaat, uitlaat, en de turbo’s compleet vervangen.

De naam Hurricane is zeer toepasselijk, want deze wagen heeft de power van een orkaan! De 4 liter V8 produceert na de ombouw een dikke 800 PK en 850 Nm koppel, 215 PK en 150 Nm meer dan standaard! Over de prestaties zegt G-Power helaas nog niks, maar het zal zeker duizelingwekkend snel zijn.

Heb je een Mercedes-AMG GT R in bezit, en ben je opslag verliefd geworden? Goed nieuws: de onderdelen zijn per direct te bestellen. Voor 36.380 euro heb je 800 PK in je Merc. Mocht dat iets teveel van het goede zijn, er zijn ook andere pakketten beschikbaar. Voor 32.310 euro wordt het vermogen opgepompt tot 750 PK/800 Nm, 690 PK/770 Nm kost 7.810 euro, en voor slechts 2.450 euro gaat het vermogen naar 650 PK en 750 Nm.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.