De Alpina D5 S is een Beiers koppelmonster

De Alpina D5 S is een Beiers koppelmonster

Alpina D5 S

Meer koppel dan de nieuwe BMW M5!

Als het om opvoeren gaat, verkiezen tuners vaker wel dan niet benzineauto’s boven dieselbakken. Zo ook bij Alpina, die eerder dit jaar al de nieuwe (G30) 5-serie oppompte tot bespottelijke proporties. De B5 was zelfs zo idioot dat het hun snelste wagen ooit bleek te zijn.

Zo ver gaat het bij de D5 S niet komen. Dit betekent echter niet dat het geen rappe auto is. Integendeel, de wagen zit in 4,4 seconden aan de 100 km/u, waarmee hij ongeveer een seconde trager is dan zijn benzineslurpende broer. Het vermogen wordt geproduceerd door een 3-liter zes-in-lijn, die goed is voor 388 pk en zelfs 800(!) Nm koppel. Alpina rukt tevens de begrenzer van de wagen, waardoor zijn topsnelheid voortaan op 286 km/u ligt.

In het geval dat je liever de Touring rijdt, doet hij er 4,6 seconden over om de 100 km/u aan te tikken, en wordt er 3 km/u van de topsnelheid afgesnoept. Daarnaast is de D5 S de eerste Alpina die mag genieten van het xDrive-systeem. Uiteraard vind je op en rond de wagen logo’s in allerlei soorten en maten van de tuner. Tenslotte is de voorste spoiler aangepakt, en zitten er nieuwe 20″ velgen onder. Vier uitlaten maken het feestje compleet.

De Alpina D5 S maakt net als deze en deze auto zijn debuut op de IAA in Frankfurt.

Alpina D5 S

Alpina D5 S

Alpina D5 S

Alpina D5 S

Alpina D5 S

Alpina D5 S

Alpina D5 S

Alpina D5 S

Alpina D5 S

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.