De Alpina B8 coupe is opgefrist!

De Alpina B8 coupe is opgefrist!

Mocht je onder een steen hebben geleefd en Alpina niet kennen, Alpina is een Duitse BMW-tuner met klasse. Niet teveel tierelantijntjes, maar een originele BMW die aangepast is met stijl en een bak vermogen waar de BMW M-divisie het warm van krijgt. Bij de B8 Gran Coupe is dat niet anders. De B8 Coupe is geupdate met een grille met verlichting op de neus, een licht aangepaste voorbumper, 4 uitlaattips en een bijpassend diffusor. Het Alpina-recept werkt gewoon, punt.

Wacht, laten we de subtiele ducktail-spoiler niet vergeten! Alpina laat je overigens wel weinig kleurkeuze: je moet het doen met een blauwe of groene metallic kleur op de carrosserie, maar mocht je het lief vragen bij de dealer, dan kun je ook BMW- en BMW-Individual kleuren kiezen. 21 lichtmetalen jetsers zijn de standaard, maar voor degene die niet te groots willen doen met hun B8, kunnen ook 20 inch lichtmetaal bestellen.

Schermpjes, kristallen, er is meer!

Schermpjes in de auto worden de standaard, dus ook deze coupe is uitgerust met een 12.3 inch scherm in het middenconsole, een iDrive-knop van kristalglas en leder door het gehele interieur maken het geheel ad.

Met 612 pk en 800 Nm aan koppel blijf je de nieuwe M8 Competition in alle stijl bij. In 3,4 seconden raketeert de vierwielaangedreven B8 naar de 100 en een topsnelheid van 324 kilometer per uur zijn de standaard. (Bij BMW moet je een extra pakket aankruisen om de snelheidsbegrenzer eraf te laten en de 300+ te halen)

Als we moesten kiezen tussen de M8 en B8 zouden wij het wel weten, doe ons maar een B8 in het Frozen Black zonder OPF-filter en wij komen 2022 wel door!

Bron: Alpina

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.