De allerlaatste Pagani Huayra Roadster is een plaatje!

De allerlaatste Pagani Huayra Roadster is een plaatje!
https://www.youtube.com/watch?v=8Izwgqhh6yI

Allerlaatste… Bij Pagani weet je nooit hoeveel ‘Special Editions’ er nog komen!

Hoewel de gewone Huayra begin 2011 werd onthuld, duurde het tot februari 2017 voordat Pagani met een dakloze variant kwam. Bijna vier jaar later is de productie van de Huayra Roadster beëindigd, waarbij de 100ste en laatste exemplaar op social media werd onthuld in een korte video.

We horen ook hoe de passie van de eigenaar voor Pagani werd geboren, te beginnen met een Zonda C12 die hij zag bij een dealer in Hong Kong. Zijn zwak voor Pagani ontstond pas echt bij het zien van de Zonda Cinque, die in 2008 uitkwam. Uiteindelijk besloot hij om een Huayra te kopen, maar om welke reden dan ook kon hij geen coupé bemachtigen. Hij moest ‘genoegen nemen’ met een Huayra Roadster. De auto is afgewerkt in een mooie Mamba Black carbon fiber met een contrasterend interieur dat overwegend geel is.

Met vrijwel geen twee Huayra’s die hetzelfde zijn, is het geen verrassing dat deze Roadster een speciale eigenschap heeft: een achterste vin boven het uitlaatsysteem als knipoog naar de Zonda Tricolore. Het is onnodig om te vermelden dat deze is afgewerkt met carbon fiber, net als de rest van de body. Het verhaal van de hypercar is overigens nog niet voorbij, want het hoogtepunt van de Huayra zal naar verluidt een R-versie zijn die is uitgerust met een atmosferische AMG V12 die meer dan 900 pk produceert.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.