De 911 R is weer terug! Nu als GT3 Touring Pack

De 911 R is weer terug! Nu als GT3 Touring Pack

Porsche 911 GT3 Touring Package

Je wilde de 911 R kopen, maar viste achter het net en wil geen exorbitant bedrag neerleggen voor een gebruikte 911 R? Koop dan de nieuwe GT3 Touring Pack!

Jullie kennen allemaal het succesverhaal van de 911 R. Na de lancering in maart 2016 ontstond er een enorme hype. Waar de 911 R in Nederland voor €287.000,- bij de dealer de deur uit ging, steeg op de tweedehands markt de prijs richting het miljoen! Dat is bijna een vervierdubbeling en Porsche was daar op zijn zachtst gezegd niet blij mee. Want het ging veelal niet meer om de beleving van de auto en het rijden daarvan, maar enkel om het snel geld verdienen. De autobouwer uit Zuffenhausen heeft de gebeden verhoord van alle liefhebbers die geen 911 R hebben kunnen bemachtigen.

De nieuwe 911 GT3 Touring Pack: alle voordelen van de 911 R. De 493 pk sterke 4-liter motor met een handgeschakelde zesbak erachter. Binnen 3,9 seconden naar de 100 en een topsnelheid van bijna 320 kilometer per uur. En zoals gezegd, geen gelimiteerde oplage, dus je hoeft geen bank te overvallen om de GT3 Touring Pack te kopen. Althans, dat zouden we niet adviseren.

Op het oog lijkt de nieuwe Porsche een exacte replica van de 911 R, maar er zijn een paar cruciale verschillen. Bij de 911 R zijn de motorkap en de schermen van carbon, uiteraard om gewicht te besparen, evenals het dak dat uit magnesium opgetrokken is. De GT3 heeft dit niet, maar dankzij dezelfde motor, is de beleving nagenoeg hetzelfde aldus August Achleitner, 911-eindbaas bij Porsche.

Waar je met je 911 R bang bent om hem uit te laten, is dat juist wel de bedoeling van zijn nieuwe broertje. Achleitner benadrukt dat nog eens ‘Deze auto is gemaakt om te rijden, niet om mooi te wezen in je verzameling’.

Wij zijn benieuwd wat de vraagprijs gaat worden op de Nederlandse markt, goedgekeurd is ie zeker!

Porsche 911 GT3 Touring Package

Porsche 911 GT3 Touring Package

Porsche 911 GT3 Touring Package

Porsche 911 GT3 Touring Package

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.