De 2022 BMW X1 doet laatste testrondes Nürburgring!

De 2022 BMW X1 doet laatste testrondes Nürburgring!

De BMW X1 is al jaren een populaire SUV, inmiddels is de auto toe aan vervanging. De laatste maanden werd er dan ook veel getest op de bekende Nürburgring..

Al jaren wordt er bij BMW flink geïnvesteerd in elektrische en hybride modellen, dit met het oog op de toekomst.
Maar naast de goede lopende, milieuvriendelijke modellen, wordt er ook veel gefocust op een andere populaire klasse, De SUV’s.

Het geheel nieuwe model ziet er groter uit dan ooit, wat helemaal geen verrassing is. En zal naar alle waarschijnlijkheid aankomen in een voorwielaangedreven versie, met voor de hogere uitrustingsniveaus en prestatievarianten de bekende xDrive vierwielaandrijving toevoeging. Op de spyshots is een model te zien dat wordt aangedreven door een verbrandingsmotor, bevestigd door het ontbreken van de gebruikelijke gele sticker en een tweede “tankklep”.

Er is nogal wat informatie over de aankomende X1. Het eerste is de komst van een volledig elektrische versie, de iX1, die waarschijnlijk naast de gebruikelijke diesel- en benzinemotoropties zal verschijnen. Dit werd vorig jaar door BMW in een uitgebreid persbericht bevestigd, waarin stond dat de derde generatie X1 “zowel met een verbrandingsmotor als met een volledig elektrische aandrijflijn” zal aankomen.

BMW bevestigde ook dat de nieuwe X1 zal worden geproduceerd in de fabriek in Regensburg in Duitsland. Dit maakt de iX1 het volledig elektrische voertuig dat in de genoemde fabriek zal worden geproduceerd, wat in lijn is met het plan van de autofabrikant om in elk van zijn Duitse fabrieken een elektrisch voertuig te laten produceren.

Zal de komst van een volledig elektrische X1 de sombere verkoop van voorgaande jaren een vliegende start geven? Alleen de tijd zal het leren, en we zullen het antwoord waarschijnlijk binnen twee jaar weten of zodra BMW de nieuwe subcompacte SUV begint te verkopen. De spyshots beloven ons in de tussentijd veel goed, met de sportieve looks en grote, haast M-performance ogende velgen.

Thomas Heule