De 2018 VW Golf R Variant kan driften!

De 2018 VW Golf R Variant kan driften!

We kunnen jullie nu een stationwagen-test voor gaan schotelen, maar dan zouden we een dikke BMW 3-serie, Mercedes-Benz C-klasse en Audi A4 Avant naast elkaar moeten zetten. Gaan we niet doen. Nee, deze leasebak kan een nieuw trucje. Waarom haal ik de term leasebak aan? Omdat jullie graag cijfertjes willen horen (en zien)!

64% van de nieuw verkochte auto’s in Nederland is bestemd voor de zakelijke markt. En wat doen we met zakelijke auto’s? Exact, leasen, en dan heb je met de nieuwe Golf R Station toch een verdomd lekkere wagen onder je kont! De facelift voor 2018 is kort geleden gepresenteerd en daarom maak ik maar al te graag gebruik van de gelegenheid om jullie rond te leiden langs de subtiele veranderingen. Het zijn er maar een paar, maar laten we beginnen bij het meest interessante stukje, het vermogen. Had de vorige R met kofferbak 300 pk beschikbaar, de nieuwe versie krijgt 310 pk mee. Aan het onderstel is niets verandert, dus het Haldex-onderstel stuurt nog steeds 50% van het vermogen naar de achterwielen en de overige 50% naar de voorwielen. Ermee gooien zoals je met de Ford Focus RS kunt, zit er dus nog steeds niet in, maar… Naast deze veranderingen is de neus van de auto voorzien van nieuwe LED-koplampen en een voorbumper.

En nu komt het trucje: In bepaalde omstandigheden kun je de auto wel gecontroleerd door een bocht laten glijden. Denk nu alsjeblieft niet aan Ken Block en zijn praktijken die hij uitvoert in zijn Gymkhana-videos, want dan kom je bedrogen uit. Nee, wanneer het wegdek ook maar iets vochtig is en je op winterbanden rijdt, kun je overstuur genereren in de auto die zijn onderstel in enige mate deelt met de legendarische Audi Quattro S1. Check de video! Actie vanaf 0:50. Vind je nu dat ik jullie teleurgesteld heb? Dan voeg ik nog maar wat beeldmateriaal toe met daarin het uitlaatgeluid van de heerlijkste station uit zijn klasse en geloof me als ik zeg dat dat goed klinkt. Laat de discussie nu maar losbarsten…

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.