DE 10 BESTE AUTOPROGRAMMA’S OP NETFLIX

DE 10 BESTE AUTOPROGRAMMA’S OP NETFLIX

Om de verveling tegen te gaan en tegelijk iets bij te leren zijn dit 10 fijne autoprogramma’s die vandaag beschikbaar zijn op Netflix. Je kan natuurlijk ook lezen, klussen of van je balkon of terras genieten, maar voor een uurtje in de zetel zijn deze series, films en documentaires perfect.

Paul Hollywood’s Big Continental Road Trip

De beroemde chef-kok en liefhebber van automobiel schoon Paul Hollywood neemt ons mee naar Italië, Duitsland en Frankrijk op zoek naar uitzonderlijke auto’s, plaatselijke cultuur en fijne adressen om te vertoeven.

Formula 1, Drive to Survive

Coureurs, koersdirecteurs en renstaleigenaars op het circuit, in de pitboxen of in de coulissen van de race: deze reeks gaat over mensen die alles op alles zetten om het Formule 1-seizoen aan 300 per uur te beleven.

The 24 Hour War

Deze documentaire van 1u39 bespreekt de intense rivaliteit tussen Henry Ford II, destijds aan het hoofd van Ford Motor Company, en Enzo Ferrari. De animositeit tussen de twee hoofdrolspelers leidde tot een spectaculaire confrontatie die de geschiedenis van de autosport heeft bepaald.

Senna

Deze meeslepende biografie volgt Ayrton Senna op de hielen. Hij was een van de grootste racers uit de Formule 1-geschiedenis en in zijn geboorteland Brazilië is hij verheven tot heldenstatus.

The Gentleman Driver

Deze documentaire van 1u23 volgt het parcours van vier charismatische mannen, die in de week zaken doen en in het weekend met auto’s racen. Het verhaal toont ook wat hun succes drijft, zowel op kantoor als op circuit.

Williams

Deze andere meeslepende documentaire omschrijft de geboorte van de grote Formule 1-renstal en het vreselijke ongeval dat zijn oprichter Sir Frank Williams bijna het leven kostte.

Smash: Motorized Mayhem

Deze geschifte race vindt twee keer jaar plaats in Florida, waarbij de deelnemers rijden met… schoolbussen. Een unieke stadsrodeo die voor fijn beeldmateriaal zorgt.

Apex: The Story of the Hypercar

Apex Motor is een visionaire constructeur die aan een elektrische hypercar werkt. De bolide, die in de herfst van 2022 in productie gaat, heeft een rijbereik van meer dan 500 kilometer en zou een top van 300 km/u halen. De documentaire omschrijft het ontstaan van dit gewaagde project.

Top Gear

Het programma Top Gear is al van het eind van de jaren 1990 een referentie in de kleine wereld van de automobiel. De reeks zit al drie jaar in het aanbod van Netflix en blijft de dolle fratsen omschrijven van de presentatoren die vaak in het gezelschap van beroemdheden allerlei auto’s tot het uiterste drijven.

Inside West Coast Customs

Een andere wereldberoemde autoshow is Inside West Coast Customs, waarmee je kan binnenkijken in het mekka van de getunede auto’s. Elke aflevering is gewijd aan een autocreatie die vaak geschift en in elk geval bijzonder luxueus is.

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.