[Video] Hierom zou elke auto een dashcam moeten hebben

[Video] Hierom zou elke auto een dashcam moeten hebben

De bestuurder van deze Honda S2000 mag van geluk spreken dat hij toevallig zijn GoPro camera in zijn auto had geïnstalleerd ten tijde van dit ongeval. De bestuurster van de andere auto beweerde achteraf namelijk dat niet zíj maar híj door het rode verkeerslicht reed.

In de video zien we de bestuurder van de S2000 rustig en relaxed de kruising naderen en dat het stoplicht op groen staat. Wanneer hij onder het stoplicht door rijdt en de kruising oversteekt zien we halverwege een andere auto met een noodgang van de rechterkant aan komen rijden. Een aanrijding is onvermijdbaar.

Later hoort hij van de politieagenten dat de bestuurster van de andere auto heeft verklaard dat zij door het groene licht reed. Gelukkig voor de S2000 bestuurder staat alles op film. Wat betreft de schade komen de auto en de bestuurder er niet helemaal zonder kleerscheuren vanaf. De S2000 uit het jaar 2000 met 136.000 kilometer op de klok zou voor $8.000,- schade hebben wat betekent dat hij misschien total loss wordt verklaard.

Op de video is ook te zien hoe de bestuurder vlak voor de daadwerkelijke aanrijding, zijn hand op de claxon legt en nog geen seconde later klapt de airbag uit het stuur. Hij heeft een zere pols en een brandwond aan zijn hand overgehouden aan dit ongeval.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.