Dankuwel internet: BMW 6 Serie Gran Turismo gelekt!

Dankuwel internet: BMW 6 Serie Gran Turismo gelekt!

BMW 6 Serie Gran Turismo

Toch wel fijn dat onze Duitse vrienden ons helpen de week doormidden te breken.

Nadat de 8 Serie Concept een aantal weken terug werd aangekondigd, vroegen we onze af wat er precies met de 6 Serie zou gebeuren. In de toekomst zou de 8 Serie immers als “vervanger” van de ander fungeren, dus borrelde de nodige vraagtekens op. Na vandaag is er echter een sprankeltje duidelijkheid, nu blijkt dat de 6 Serie, dankzij het logge gevaarte dat we al kenden als de “5 Serie Gran Turismo”, een doorstart maakt. In het kort:

De 6 wordt de 8, maar de 5 blijft een 5, behalve de 5 GT, want dat is nu een 6. Duidelijk, toch?

Wat denken jullie ervan, zullen we het plaatje eens ontleden? Laten we beginnen met de achterzijde. Zoals je misschien zelf al hebt gezien, staan hier een aantal logo’s waar we het een en ander aan af kunnen lezen. Allereerst bevestigt dit een algemeen bruin vermoeden dat er gegarandeerd een model met de alom bekende 3-liter zescilinder diesel komt, compleet met turbo. De andere kant van zijn achterste onthult dat ook deze BMW voorzien zal zijn van het xDrive systeem. Dit wil overigens niet zeggen dat hij alleen maar in AWD komt, want schijnbaar moeten er ook RWD uitvoeringen de weg op.

Dat de GT nog altijd de luxe sloep is waar we hem van kennen, blijkt wel na het zien van de rest van het uiterlijk. Het beestje, dat veel weg heeft van de nieuwe 5 Serie——waar hij het platform dan ook, net als de 7 Serie, mee deelt——oogt stukken minder sportief dan voorheen. Door de wagen op verschillende plekken een beetje bij te trimmen, komt hij iets minder imposant voor de dag——al is de GT bij lange na nog geen vaste klant bij de sportschool. The “in your face” factor vermindert echter het meest dankzij een omgekeerde “Kim Kardashian behandeling”, waardoor zijn gigantisch dikke reet achterste enorm lijkt te krimpen t.o.v. zijn voorganger.

De 6 Serie Gran Turismo moet op de IAA in Frankfurt zijn officiële debuut maken.

BMW 6 Serie Gran Turismo

BMW 6 Serie Gran Turismo

BMW 6 Serie Gran Turismo

BMW 6 Serie Gran Turismo

BMW 6 Serie Gran Turismo

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.