Dakloze Dodge Challenger Demon is duur!

Dakloze Dodge Challenger Demon is duur!

Zelfs voor Amerikaanse begrippen!

De Dodge Challenger Demon heeft een basisprijs van $84.390,- en dat komt omgerekend neer op €75.713,-. Wil je zo’n Demon op Nederlands kenteken dan kun je daar een flink bedrag aan BTW en BPM bij optellen. De Dodge Demon is waarschijnlijk niet het eerste dat in je opkomt als je denkt aan een cabriolet en de kleur paars behoort vast niet tot de primaire kleurkeuze voor het 840 pk sterke Challenger. Dat betekent niet dat er geen paarse Demon zonder dak bestaat en niet alleen dat, er is er momenteel een te koop in Coral, Florida.

De conversie van coupé naar cabriolet werd gerealiseerd door Droptop Customs uit Florida. Het bedrijf dat sinds 1976 actief is, werd bekend door dat het een stel Challenger convertibles heeft gemaakt in opdracht van Shaquille O’Neal. Nadat het dak van de Demon was verwijderd, verving Droptop Customs deze door een drielaagse softtop met een verwarmde glazen achterruit. Het vouwmechanisme wordt aangedreven door een hydraulische motor, die ongeveer 20 seconden nodig heeft om het stoffen dak volledig in of uit te vouwen.

Met slechts 276 kilometer op de teller, kun je wel zeggen dat de Dodge Challenger Demon Convertible hartstikke nieuw. Hij staat momenteel te koop voor $145.995,-. De Demon beschikt over een monsterlijke 6,2-liter HEMI V8 die er 840 pk en zelfs 1.040 Nm koppel uit weet te pompen. Daarmee zit je in een onvoorstelbare 2,3 seconden aan de 100 km/h, wat zich op de 1/4-mijl vertaalt in een tijd van 9,65 seconden!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.