DAKAR: Nederlands Team Dakarspeed crashed HARD.

DAKAR: Nederlands Team Dakarspeed crashed HARD.

Na een week ploegen door de zandbak stond het Nederlandse team Team Dakarspeed 9e algemeen bij de trucks, maar in etappe nummer 7 ging het mis. 15 kilometer voor de finish van de 400 kilometer lange proef raakte de truck uit balans na een paar kleine, ogenschijnlijk onschuldige, sprongetjes toen het mis ging. Bij de laatste bult hapte de neus in het zand en sloeg de truck tot 2 keer over de kop. Gelukkig en wonder boven wonder kwamen Van den Heuvel en zijn team ongeschonden uit de truck.

Helaas is over de truck niet hetzelfde te zeggen. Zwaar gehavend en met twee uur achterstand werd de finish toch nog gehaald. Op dit moment wordt in het bivak overlegd of Team Dakarspeed nog door kan of dat het moet opgeven. ‘We rijden nog, maar alles is kapot’ geeft van den Heuvel aan. Wij hopen dat dit Nederlandse team hun truck voldoende gerepareerd krijgen en door kunnen!

Bron: Motorsport.com

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.