DAKAR 2022: Toyota gaat als een raket!

DAKAR 2022: Toyota gaat als een raket!

De Dakar van dit jaar is iets over de helft en we hebben al menig uitvaller voorbij zien komen, maar Team Toyota Hilux is nog steeds compleet. Alle 4 de auto’s zijn nog in de race!

We willen niet zeggen ‘uiteraard’, maar uiteraard gaan Nasser Al-Attiyah en co-piloot Mathieu Baumel aan kop in het klassement van de auto’s. Met 40 minuten voorsprong is hun overwinning echter nog alles behalve zeker, want de zandduinen kunnen verraderlijk zijn en deze voorsprong kan zomaar omslaan in 2 uur achterstand of uitval. Maar, een ervaren rot als Al-Attiyah staat zijn mannetje in de Dakar-rally’s.

En ook de 3 andere teams staan hun mannetje, Giniel de Villiers staat op dit moment 7e algemeen, Shameer Variawa vinden we op de 14e plek en Henk Latagan is om het moment van spreken 37e in de ranglijst en met nog 73 auto’s de running is dat helemaal geen verkeerde tussenstand!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.