Daewoo Matiz 0.8 turbo project van Bart en Rick

Daewoo Matiz 0.8 turbo project van Bart en Rick

Een uit de hand gelopen school opdracht heeft er toegeleid dat Bart en Rick met de TheTurboMatiz viral zijn gegaan op TikTok! Wij waren benieuwd naar deze Daewoo Matiz Turbo en vroegen Bart en Rick dit gave project met ons te delen.

Bart en Rick in de TheTurboMatiz 1.0

Bart van Strien en Rick van Geenen hebben samen de Turbo Matiz gebouwd. Het idee ontstond tijdens een schoolproject. Voor het schoolproject hebben Bart en Rick een turbo gezet op een 2002 Daewoo Matiz. In dit specifieke geval een Daewoo Matiz met een 0.8 3 cilinder. Dus niet bepaald een grote motor maar het was iets om mee te beginnen. Het eindresultaat zie je hierboven. De jongens hebben grotendeels alles zelf gebouwd op het Dongemond college in Raamsdonksveer. Naast een geslaagd school project zijn ze met de Matiz ook razend populair op TikTok. 

TheTurboMatiz 2.0

Maar TheTurboMatiz 1.0 was na een paar maanden niet genoeg voor de jongens uit Raamsdonkveer en ze besloten TheTurboMatiz 2.0 te bouwen.

Bart en Rick zijn zelfs uitgenodigd voor Go Japan een auto evenement voor Japanse Auto’s op 17 september bij Louwman’s Toyota World.

De jongens zijn nog lang niet klaar met de Daewoo Matiz, wij van Hart voor Auto’s houden jullie op de hoogte. Rondom dit gave project!

Zie hieronder de TikTok van TheTurboMatiz

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!