Nieuws

Daar is ‘ie dan: de nieuwe uber-SUV van BMW, de BMW X7!

Vanaf nu is de X5 niet meer het SUV topmodel van BMW, dit stokje wordt overgedragen aan de compleet nieuwe X7, en het is een waardige opvolger. Met zijn drie zitrijen als standaard kun je genoeg mensen meenemen om samen te genieten van alle luxe die deze wagen met zich meebrengt.

Ten eerste, het is een flinke jongen. De X7 meet zich 5,15 meter lang, 1,80 meter hoog, en een dikke 2 meter breed! Het platform waar de X7 op is gebouwd deelt hij met de X5, 5 en 7 serie, en de wielbasis bedraagt 3,10 meter. Het is niet een kleintje dus, hij biedt flink wat ruimte. Zo heeft het nieuwe topmodel van BMW standaard drie zitrijen. Vaak zie je dat de derde zitrij eruit ziet alsof er alleen kinderen kunnen zitten, maar in de X7 zijn het volwaardige stoelen met genoeg ruimte om comfortabel te zitten. Het panorama-dak bestaat nu ook uit drie delen, dus ook de achterste rij kan genieten van het warme zonnetje of de mooie sterrenhemel.

Aan de voorkant zijn wat nieuwe design-elementen te vinden, zoals de grote grill, die een iets andere vorm heeft dan we gewend zijn van BMW. Samen met de smalle koplampen, die vanuit de grill helemaal doorlopen naar de zijkanten geeft dit een nieuwe look. Maar het is wel meteen te herkennen dat het een BMW is. De motoren waarmee de X7 in Nederland geleverd gaat worden bestaan uit 2 dieselmotoren, en 1 benzinemotor. De dieselmotoren worden aangeduid als xDrive30d, en als M50d. De eerste levert een vermogen van 265 PK en 620 Nm, de M50d levert 400 PK en 760 Nm. De benzine motor, die aangeduid wordt met xDrive40i, is een 3.0 zescilinder die 340 PK en 450 Nm levert. Alle versies van de X7 zijn voorzien van luchtvering en een adaptieve wielophanging met elektronisch instelbare dempers.

Voor wie met zijn X7 niet alleen over het asfalt wilt reizen maar ook off-road wilt gaan, kan de X7 uitgerust worden met het xOffroad Pack. Met het xOffroad Pack heb je beschikking over een aantal rijmodi speciaal voor verschillende oppervlakten. Hierdoor is het eenvoudiger voor de SUV om zich over verschillende oppervlakten te rijden.
Deze uber-SUV van BMW zal geleverd worden vanaf maart 2019, nog heel eventjes de tijd dus om te sparen.

28-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2020 inmiddels zijn 10e levensjaar is ingegaan.