Czinger introduceert 21C productiemodel met 1.250 pk!!

Czinger introduceert 21C productiemodel met 1.250 pk!!

De exclusieve hypercar komt met een hoop vermogen en in gelimiteerde opgave van 80 stuks. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat de buurman er ook een heeft..

Het in Californië gevestigde Czinger Vehicles Inc. onthulde zijn eerste hypercar begin 2020, met de introductie van de verbluffende 21C met enorme hoeveelheden vermogen. Het bedrijf heeft sindsdien gewerkt aan het verfijnen van het model en vandaag heeft het het voertuig met productiespecificatie aangekondigd. Het heeft een handvol upgrades gekregen ten opzichte van het vorig jaar getoonde model, waaronder een hogere topsnelheid en andere veranderingen die de prestaties verder verbeteren.

Het vermogen komt van een hybride systeem dat twee elektromotoren koppelt aan een in house ontwikkelde twin-turbocharged 2,88 V8. Het totale vermogen is 1.250 pk, wat veel is als je bedenkt dat de auto een droog gewicht heeft van 1.240 kilogram. Die combinatie geeft de auto uitstekende prestatiecijfers dankzij de opstelling met vierwielaandrijving.

De Czinger 21C kan in 1,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur schieten, wat sneller is dan de Rimac Nevera die vandaag ook debuteerde. De Czinger heeft 13,8 seconden nodig om 300 km/u te halen en 21,3 seconden om 400 km/u te halen. Een verandering ten opzichte van het originele model is de topsnelheid, die is gestegen van 423 km/u naar 452 km/u, wat haalbaar is in de optionele ‘vmax-configuratie’ van de auto. De C21 kan de kwartmijl in 8,1 seconden voltooien.

Czinger merkt op dat er een upgrade van 100 pk beschikbaar zal zijn, waardoor de auto 1.350 pk krijgt. Het bedrijf koppelt de aandrijflijn ook aan een ultralichte geautomatiseerde handgeschakelde zevenversnellingsbak. Hoewel de auto zeker reclame maakt voor zijn gekke output, is hij ontworpen om milieuvriendelijk te zijn of zo vriendelijk als zo’n auto kan zijn. Czinger ontwierp h’m om op verschillende soorten brandstof te rijden, waaronder koolstof-gerecycleerde methanol en andere e-brandstoffen, zodat het kan werken als een emissievrij voertuig. Het bedrijf is van plan om slechts 80 stuks van de 21C hypercar te bouwen.

Thomas Heule