Cyrus: De 700pk sterke Aston Martin DB11 van Mansory!

Cyrus: De 700pk sterke Aston Martin DB11 van Mansory!

Aston Martin DB11 Mansory Cyrus

De Aston Martin DB11 heeft net de kaarsjes van zijn eerste verjaardag uit mogen blazen en het moge duidelijk zijn: De DB11 is here to stay! En tuners springen daar maar al te graag op in!

En zijn we blij met die ontwikkeling? Niet meteen. Startech showde laatst hun visie op de DB11 en met 610 pk, 800 Nm koppel en een smaakvol aangepast in- en exterieur werd menig liefhebber van Brits vakmanschap in extase gebracht.

Of je van de creatie van Mansory ook in extase raakt, mag je zelf beoordelen. En hoewel je in eerste instantie denkt ‘Dit is de Hulk op wielen!’ Laten we die gedachte even relativeren, want er is over nagedacht. Als je vanaf het asfalt naar boven kijkt, kom je eerst een hoop carbon en marmer-stijl accenten tegen, splitter voorop en een diffusor op de kont. Daarna valt de groene gloed op waarin de volledige carrosserie is gehuld en dan de grijze daklijn. Zie het zo: jij zit als bestuurder in het middelpunt, jij brengt balans tussen het wegdek en de open lucht en glijdt daar in alle rust doorheen. En dat idee heeft Mansory uit proberen te beelden in deze Cyrus.

Geloofde je wat ik hierboven vertelde? Vergeet het maar meteen, want ik heb het ter plekke verzonnen. Het interieur is kneiterdik, maar dan ook echt kneiterdik met het groene carbon erin verwerkt, maar het kleurenpalet op de buitenkant is alles behalve onze keus. Doe ons dan maar een volledig groene, rode of donkerblauwe Cyrus met een dikke taartschep a la Vulcan achterop, om de wanstaltigheid van Mansory te benadrukken.

En nu dan door naar het echte feest! Het vermogen van de twinturbo V12 wordt opgekrikt van 510 naar 700 pk en 850 Nm koppel. En het mooie is dat dit vermogen beschikbaar is van 1.500 tot 5.000 toeren! Mansory schiet je hiermee binnen 3,6 seconden naar de 100 en je kunt doorgaan tot 330 kilometer per uur. Met het nieuwe uitlaatsysteem zal dat als muziek zijn voor je oren! En dan nu een video, de Mansory Cyrus: Maken of kraken?

Aston Martin DB11 Mansory Cyrus

Aston Martin DB11 Mansory Cyrus

Aston Martin DB11 Mansory Cyrus

Aston Martin DB11 Mansory Cyrus

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.