Crypto-currency en auto’s: Moet je er nu nog aan beginnen?

Crypto-currency en auto’s: Moet je er nu nog aan beginnen?

Crypto

Wij van Hart voor Auto’s zijn geen crypto-currency-virtuozen. Als er echter auto’s gekocht kunnen worden met de Bitcoin, Altcoin, Dogecoin of welke virtuele munt dan ook, dan heb je onze aandacht! Was het tot een maand geleden rozengeur en maneschijn in de virtuele valutamarkt, na een waardedaling in crypto-land zijn een aantal mensen goed ziek van de aankoop van hun virtuele munt. Wat is de stand nu!?

Er is een veelheid aan virtuele munt op de markt op dit moment, in dit verhaal focussen we ons op de Bitcoin. Anderhalve maand geleden vertelde we jullie over de McLaren 720S en Rolls-Royce Phantom die betaald konden worden met de digitale munt. Toen stond de koers van de Bitcoin op iets meer dan $17.000,- per enkele unit. Of de McLaren of Rolls verkocht zijn, weten wij niet, maar met een huidige koers van nog geen $7.400,- zou het een slechte, hele slechte investering zijn geweest. De Rolls kostte 10 Bitcoins en de McLaren 25 stuks. Dus maak zelf even het rekensommetje. Of de daling omgezet gaat worden in een stijging? ‘Joost mag het weten!

Na het hoogtepunt van een koers die boven de $17.000,- per Bitcoin steeg, wilde natuurlijk iedereen die maar een beetje spaargeld over had, het investeren in de virtuele valutamarkt. En ook de welvarende mens die een supercar te koop had, durfde wel een gokje te wagen en bood hun auto ook aan in ruil voor Bitcoins. Een bepaalde groep mensen, lees ‘de late instappers’, zijn daar ziek van terug gekomen en hebben hun portefeuille met verlies verkocht, maar de echte ondernemers en degene die geloven in een ‘revival’ houden het hoofd koel en houden hun coins in de zakken.

Heb je een auto die je wil verkopen en vraag je je af of een betaling in Bitcoin op dit moment een slimme zet is? Wij gaan ons niet wagen aan een ‘Ja-‘ of ‘Nee’-antwoord, want wij hebben ook geen glazen bol. Voel je echter gesterkt door de wetenschap dat Lamborghini Newport Beach Bitcoins nog als betaalmiddel accepteert. Deze Lamborghini Aventador LP750-4 SV kan van jou zijn voor omgerekend zo’n 74,5 Bitcoin. Heb je maar 35 Bitcoins in je portefeuille? Dan kun je altijd nog kiezen voor een Ferrari 458 Spider en dan houd je nog iets meer dan 1 Bitcoin over. Hoe je het ook went of keert, de keuze om in Bitcoin te stappen is aan jezelf, maar zorg ervoor dat je voldoende financiële ruimte hebt én stalen zenuwen. Gewoon, zomaar een tipje van ons als Hart voor Auto’s, want dat autohart moet wel blijven functioneren natuurlijk.

Crypto

Crypto

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.