Cristiano Ronaldo koopt Bugatti Centodieci van €8 miljoen

Cristiano Ronaldo koopt Bugatti Centodieci van €8 miljoen

Eerder gingen er al geruchten dat Cristiano Ronaldo de koper zou zijn van de one-off Bugatti La Voiture Noire à €16,7 miljoen. Dit bleek uiteindelijk een fabeltje, maar de bekende voetballer heeft wél een andere bijzondere Bugatti op de kop getikt.

In de garage van Ronaldo komt naast een Bugatti Veyron Grand Sport, Bugatti Chiron en McLaren Senna namelijk Bugatti Centodiecie te staan. Centodieci is Italiaans voor 110, een bekend getal voor autokenners. In de jaren 90 produceerde Bugatti namelijk de EB110, die toentertijd speciaal voor de 110e verjaardag van Ettore Bugatti werd gebouwd in 1991. De Centodieci beschikt over een bijpassend vermogen voor moderne Bugatti’s. De 8,0-liter W16 produceert een flinke 1600 pk, waarmee de auto in slechts 2,4 seconden van 0 naar 100 km/h schiet. 0 naar 200 duurt slechts 6,1 seconden, en 0 naar 300 doet ‘ie in 13.1 seconden. De topsnelheid is begrensd op 380 km/h.

Het ontwerp is een moderne versie van de EB110, en verschillende elementen zijn terug te zien in de Centodieci. Zo is de iconische grille een stuk kleiner en zitten er horizontale luchtinlaten naast. Het Bugatti logo is naar de “motorkap” verplaatst, en achter de zijruiten zijn 5 luchtinlaten te zien. Aan de achterkant zien we een 8-delige lichtbalk die over de hele breedte van de auto loopt, een enorme spoiler en diffuser, en gestapelde uitlaten.

Bugatti zal slechts 10 exemplaren maken en de prijs ligt op €8 miljoen exclusief belastingen. Een schijntje voor de 35-jarige voetballer; hij heeft een geschat vermogen van een half miljard euro.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.