Cristiano Ronaldo eigenaar van €19 miljoen kostende Bugatti La Voiture Noire

Cristiano Ronaldo eigenaar van €19 miljoen kostende Bugatti La Voiture Noire

In eerste instantie zou Ferdinand Piëch de nieuwe eigenaar worden van de spaceship-achtige creatie, maar niets blijkt minder waar!

Niemand minder dan de bekende voetballer Cristiano Ronaldo zou volgens het Spaanse Marca.com de peperdure Bugatti aan zijn wagenpark hebben toegevoegd. Het is zeker niet de eerste Bugatti van Ronaldo, zo heeft ‘ie al een Veyron Grand Sport én een Chiron. Niet mis!

De “La Voiture Noire” is niet bedoeld voor op het circuit, nee, het gaat bij deze auto om comfort en pure kracht. Met die kracht zit het sowieso wel goed, hij is namelijk gebaseerd op de Chiron. De 8 liter W16 quad-turbo produceert 1500 pk en 1600 Nm koppel. De topsnelheid is officieel niet bekend, maar deze unieke wagen zal wel soortgelijke prestaties leveren als de Chiron. Qua design zijn er wel een paar dingen die veel weg hebben van de Type 57, zoals de lijn die door het midden van de auto loopt. Ook zien we op beide wagens enorme wielkasten achter.

Waar er 4 exemplaren van de Type 75 zijn gebouwd, zal deze Bugatti een unieke wagen zijn. Bugatti’s zijn sowieso al duur, laat staan een uniek exemplaar. De Bugatti La Voiture Noire kost namelijk 11 miljoen euro exclusief belastingen! Mét belastingen kom je uit op zo’n 19 miljoen euro.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.