Kersverse eigenaar crasht Murciélago SV al na twee dagen

Kersverse eigenaar crasht Murciélago SV al na twee dagen

Lamborghini Murciélago LP670-4 Super Veloce Crash

Twee dagen geleden werd hij verkocht; deze hagelwitte Lamborghini Murciélago LP670-4 Super Veloce en vandaag reed hij al tegen een telefoonpaal.

Op 26 januari verkocht Cats Exotics deze SV waarvan er slechts 42 geleverd zijn in de Verenigde Staten, waarvan drie met een handbak en dit is daar eentje van. Dit is SV nummer #53 en heeft de ruim €12.000,- kostende Bianco Canopus lak. De SV sticker op de zijkant is bij deze Murciélago weggelaten, evenals de grote spoiler. Echter zijn deze voor de nieuwe eigenaar gemonteerd en geïnstalleerd. De auto had sinds 2010 overigens nog geen 1.000 kilometer gereden!

Indien je het nog niet wist; SV staat voor Super Veloce, wat supersnel betekent en heeft achterin een 6.5 liter V12 liggen die 670 pk en 660 Nm koppel produceert. De sprint van stilstand tot 100 km/h neemt 3,2 seconden in beslag en de topsnelheid is zo’n 342 km/h.

Het ongeluk vond woensdagochtend 01:00 uur plaatselijke tijd plaats op de Sepulveda Boulevard in Los Angeles. De bestuurder vertelde aan de politieagenten van Los Angeles Police Department dat hij een dier op de weg moest ontwijken en zodoende op de telefoonpaal klapte. Gelukkig voor hem ligt het V12 blok achterin en lijkt het erop dat de auto nog op te lappen valt. Toch erg zonde van zo’n speciale Lamborghini en erg spijtig dat zoiets je al na twee dagen overkomt.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.