Politieagenten redden vrouw uit zinkende BMW M3 E46

Politieagenten redden vrouw uit zinkende BMW M3 E46

Men is vaak geneigd om te denken dat de politie er alleen is om boetes uit te schrijven, wat natuurlijk totale onzin is. Zij zijn er ook voor de handhaving van openbare orde en veiligheid en om directe hulpverlening te bieden. Een goed voorbeeld hiervan zien vond plaats in Auckland, Nieuw-Zeeland.

Een 63-jarige vrouw belandde door nog onbekende oorzaak met haar BMW M3 E46 in het water en dreigde te verdrinken. Gelukkig voor haar waren twee politieagenten niet ver om haar uit haar benarde situatie te bevrijden. Eén van de agenten dook onder water om iets te zoeken om de autoruiten mee in te kunnen slaan terwijl de andere agent intussen al een grote rots was aangereikt door North Shore Times-verslaggever Simon Maude die toevallig ook ter plaatse was. Met die grote rots werd de achteruit ingegooid en kon de vrouw uit haar zinkende BMW ontsnappen.

Al met al duurde de reddingsactie zo’n 40 seconden en werd de vrouw in shock maar ongedeerd, aan de kant gebracht. Nog geen minuut later was de gehele BMW naar de bodem gezonken. De vrouw houdt aan dit hachelijke avontuur een aantal snijwonden en blauwe plekken over maar mag van geluk spreken dat ze nog in leven is.

Volgens een van de agenten was de reddingsactie “pretty much part of a routine job being a police officer“.

Police saving woman from sinking BMW

Police saving woman from sinking BMW

Police saving woman from sinking BMW

Police saving woman from sinking BMW

Foto’s door SIMON MAUDE/Fairfax NZ via stuff.co.nz

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.