Classic: met 290 km/h in een Ferrari over de Autobahn!

Classic: met 290 km/h in een Ferrari over de Autobahn!

Het nieuws over de nieuwe maximumsnelheid van 100 km/h, we kunnen het niet meer horen! En intussen lachen de Duitsers ons uit.

,,Sinds de tijd van Rudi Carell geldt al: beter 1 Nederlander op tv dan 1000 op de Autobahn.’’ aldus een van de vele opmerkingen op social media. Reden genoeg om eens terug te blikken naar al die keren dat wij met Hart voor Auto’s vol gas over de Autobahn gingen. De eerste keer dat wij dat op beeld hebben vastgelegd gaat terug naar december 2015, bijna 4 jaar geleden. Destijds kregen wij de sleutels overhandigd van een Ferrari 458 Italia die was aangepakt door de Duitse tuner Prior-Design. Zoals je in bovenstaande video kunt zien wisten we destijds een snelheid van 290 km/h te noteren. Hartstikke leuk, maar dat geluid… Heerlijk!

Ferrari F12tdf
Meer dan een jaar later kropen we achter het stuur van een zeldzame Ferrari F12tdf. ’s Ochtends vroeg haalden wij de auto op bij Thijs Timmermans in Waardenburg. Het was een regenachtige ochtend maar de weersverwachting liet ons weten dat het ’s middags stukken beter zou worden. Helaas bleef het beloofde betere weer uit en moesten wij het toen met nat asfalt. Best lastig met 780 pk op de achterwielen. We kwamen dan ook niet verder dan 250 km/h.

Porsche 911 GT3 RS / GT2 RS
Enkele maanden later hadden we de eer om op pad te gaan met een Porsche 911 GT3 RS, waarmee we nét de 300 km/h wisten aan te tikken. Met de Porsche 911 GT2 RS wisten we nog iets harder te rijden en zagen we 325 km/h op de teller staan. In totaal hebben we bijna 60 van dit soort POV video’s gemaakt, de rest van de video’s vind je hier!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.