‘Clarkson terug op de buis op één voorwaarde’

‘Clarkson terug op de buis op één voorwaarde’

Zoals je weet werd, na het inmiddels veelbesproken handgemeen tussen Top Gear-presentator Jeremy Clarkson en Oisin Tymon, Clarkson voor onbepaalde tijd geschorst. De BBC heeft schijnbaar bepaalde voorwaarden aan Clarkson gesteld voordat hij terug mag keren als presentator.

De Daily Mail meldt namelijk dat de BBC hebben ingestemd om Clarkson terug op de buis te brengen maar enkel op één voorwaarde. Een leidinggevend persoon zal worden ingezet als een soort ‘oppas’ om er voor te zorgen dat dergelijke controversiële incidenten niet meer zullen plaatsvinden. Clarkson zou aankomende week met de hoogste bazen van de BBC om te tafel gaan om te bepalen hoe het nu verder moet. Wij vragen ons ten zeerste af of Clarkson bereid is om deze voorwaarde, die lijkt op een creatieve belemmering, te accepteren.

De Daily Mail citeert een bron van de BBC:

I think that people do see a way to resolve this, and that is by putting someone strong in to manage the show and manage Clarkson. He is a brilliant broadcaster, everyone can see that.

Afgelopen zondag werd al duidelijk dat de BBC met het niet uitzenden van Top Gear zo’n vier miljoen kijkers misliep. Daarnaast gaven co-hosts, James May en Richard Hammond, aan dat zij weigerden de opnames door te zetten zonder Jeremy Clarkson zodat de uitzendingen door konden gaan.

Intussen houdt James May zich nog altijd bezig klusjes rondom het huis.

——————————————————————————————————————————————————

Uitzending Gemist – Top Gear Seizoen 22

Seizoen 22, aflevering 1 Seizoen 22, aflevering 2 Seizoen 22, aflevering 3 Seizoen 22, aflevering 4
Seizoen 22, aflevering 5 Seizoen 22, aflevering 6 Seizoen 22, aflevering 7

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.