Clarkson & Hammond mogen niet meer rijden in Frankrijk

Clarkson & Hammond mogen niet meer rijden in Frankrijk

De heren van Top Gear halen wel vaker gekke fratsen uit in de zeer vermakelijke afleveringen van het populaire Britse programma. Meestal bij de stunts die zij her en der uitvoeren, schemert het wel door dat het een vooraf besproken actie betreft en zij daarvoor toestemming hebben. Echter, het blijft verboden om op een openbare weg de maximum snelheid te overschrijden en daar krijgen zelfs Jeremy Clarkson en Richard Hammond gewoon een bekeuring voor.

Jeremy Clarkson - www.hartvoorautos.nl
Jeremy Clarkson

Richard Hammond - www.hartvoorautos.nl
Richard Hammond
En niet zomaar een overschrijding van de maximum snelheidl; in Nederland raak je voor zulke snelheden je rijbewijs kwijt. Tenminste, als je een Nederlander bent. Als bezoeker van Nederland en meer dan 50km/h te hard rijden zal dat je een hoge boete opleveren die je ter plekke dient te betalen. In Frankrijk zit dat net iets anders en dat ondervonden ook Clarkson en Hammond toen zij in Frankrijk waren voor de opnames van de ”perfect road trip”.

Beide heren zaten natuurlijk achter het stuur van een snelle auto (Aston Martin Vanquish en Porsche 911 GT3) en konden op de prachtige wegen die Frankrijk kent hun rechtervoet maar nauwelijks in bedwang houden. Het duurde dan ook niet lang voordat zij van de weg werden geplukt door de Franse politie vanwege een fikse overschrijding van de maximum snelheid.

Beiden reden zo’n 140km/h waar 90km/h was toegestaan en kregen daar een boete voor die ter plekke werd afgerekend. Vervolgens deelde de Franse politie mede dat er voor drie maanden niet mag worden gereden door de heren Clarkson en Hammond.

 

Jeremy Clarkson had nog een goede raad mee te geven:

“Top tip: if you are going to break the speed limit, make sure you’re not in France.”

De Top Gear kerstmis DVD ”The Perfect Road Trip” is onlangs uitgekomen op DVD en Blue-Ray.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.