City Racing Rotterdam 2012!

City Racing Rotterdam 2012!

Al een aantal jaar is het in Rotterdam een groot feest als je van sportauto’s, drifters en natuurlijk fan F1 wagens houdt. Dit jaar vond de City Racing Rotterdam plaats op zondag 26 augustus.

Ondanks dat er regen was voorspeld en er dit jaar weinig reclame voor gemaakt werd, waren de fans weer in grote getalen aanwezig langs het circuit van City Racing Rotterdam.

Nico Rosberg van Mercedes AMG Petronas F1 en Giedo van der Garde van het Caterham F1 Team gaven beiden fantastische demonstraties voor de zeer enthousiaste fans. De Franse Formule 1 coureur Romain Grosjean van het Lotus F1 Team was ook aanwezig op en rond het parcours.

Voor de velen toeschouwers was het een onvergetelijke dag, maar Giedo van der Garde maakte deze dag nog een tikkie specialer voor hem en zijn aanstaande vrouw, door haar ten huwelijk te vragen tijdens City Racing Rotterdam. Van der Garde stapte uit zijn auto, liep naar zijn vriendin in het publiek en vroeg haar ten huwelijk. Het was live te zien voor de mensen langs het parcours en natuurlijk zei zij ”ja”.

Dit jaar wist de organisatie van City Racing, een recordaantal auto’s te regelen voor deze zondag. Het publiek kon genieten van spectaculaire stunts van de Engelsman Terry Grant, de NL Drift Series met Tim Coronel, vrouwelijke coureurs met de Racing Divas en diverse Dakar auto’s.

Ook waren er natuurlijk weer de nodige sportauto’s aanwezig van onder andere Ferrari, Lamborghini en Maserati. BN’ers lieten zich ook zien in Rotterdam, zo waren onder andere oud-premier Jan-Peter Balkenende net als voorgaande jaren weer aanwezig, net als burgemeester Aboutaleb, minister Jan-Kees de Jager, Ivo Opstelten en René van der Gijp.

Wij ontvingen een aantal foto’s van Niels de Jong, die zich af en toe liet afleiden door het vrouwelijk schoon deze dag, maar dat vinden wij niet zo erg..

Foto’s van Jeroen Buitenhuis:

Tot slot nog enkele video’s!

Best of:

Giedo van der Garde in actie:

Nico Rosberg:

Drifters:

Lamborghini Gallardo:

Ferrari 458 Challenge:

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.