Citroën My Ami Buggy: Je nieuwe vriendje voor in de binnenstad

Citroën My Ami Buggy: Je nieuwe vriendje voor in de binnenstad
Copyright maison-vignaux @ Continental Productions

Citroen is niet bang om hun expressieve designstijl om te zetten in realiteit, kijk maar naar de Citroen Mehari, een auto die het levenslicht zag in 1968. Deze auto had geen deuren en een dakje wat niet meer was dan een lap stof.

Met de My Ami Buggy Concept komen zij met een concept dat bedoeld is om autorijden tot een beleving te maken. Geen deuren en een panoramadak maken dat de inzittenden ten volste kunnen genieten van de omgeving. Maar zelfs als je naar de auto kijkt, wordt je ervan doordrongen dat deze auto een ‘Urban Cruiser’ is, van de stoere off-road banden, de roosters voor de koplampen, de spatbordverbreding en de LED-balk op het dak. Door de stad cruisen of door het buitenterrein ploegen: deze My Ami Buggy is klaar voor avontuur!

Kleuren kiezen zit er niet echt in bij deze conceptcar: zwart, kaki en geel is het kleurenpalet (je krijgt dan wel een two-tone-lak). Dit is gedaan om het dynamische en avontuurlijke design kracht bij te zetten. Maar er zijn andere leuke details aan dit project: om de inzittenden te beschermen tegen de regen heb je transparante canvassen welke je dicht kunt klikken om regen buiten te houden. Daarnaast komt er bij de bestuurder een stickertje ‘Pilot’ en bij de passagierszijde ‘Co-Pilot’.

Gelukkig is de Ami Buggy Concept moderner dan de Mehari en dat merk je ook aan het interieur. Traagschuim is gebruikt om de stoelkussens vorm te geven, wat de zitting zacht en licht maakt. Maar deze kussens zijn ook uit de houder te halen en daarmee uitwasbaar. En er is meer, want vrijwel alle opbergvakken zijn uitneembaar, dus een picknick of even een bak voor je boodschappen in te vervoeren, de Ami heeft het.

Je ziet het, Citroen is all-out gegaan bij de My Ami Buggy Concept en wij zijn positief verrast! Des te langer je naar de auto kijkt, des te meer details vallen je op en daar het een concept betreft, zijn wij erg benieuwd welke features we terug gaan zien in de uiteindelijke productie-variant!

Bron: Citroën 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.