Citroen E-Tense Performance: 8.000Nm aan koppel!

Citroen E-Tense Performance: 8.000Nm aan koppel!

De Franse autobouwer pakt eens een keer flink uit. Waar we de Fransmannen vooral kennen van hun hatchbacks en crossovers, is het nu tijd om de jeugd aan te spreken. En dat doen ze door hun opgedane kennis in de Formule-E om te zetten in een volledig elektrische conceptcar.

De basis voor deze concept is een carbon monocoque, maar er is iets nog meer interessant. De aandrijving is afkomstig van de Formule E-raceauto! Dat zorgt voor een vermogen van 804 pk en 8.000Nm aan koppel. Nee, dit is geen typefout, deze E-Tense krijgt acht-duizend Newtonmeters aan koppel mee.

Het exterieur van deze pijlsnelle batterij is ook een alinea waardig. Want met 800 LED’s op de neus, heeft deze auto geen koplampen, maar wel een lichtbundel van heb ik jou daar. De exterieurkleur moet de connectie met de natuur weerspiegelen en het 21 inch lichtmetaal is gewoon heel fijn om naar te kijken. Voor degene die nu zegt ‘Ik zie hier een Bugatti Chiron en een Lykan Hypersport in terug’, we got you!

Het is nog maar een computertekening, maar het Formule E-stuurwiel en de kuipstoelen zien er erg goed uit. En deze computertekening kan wel al van jou worden, daar Renault 102 NFT’s zal gaan uitgeven van de auto, zodat je deze auto in de digitale wereld kunt rijden.

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.