Citroen E-C4: Groot rijden voor een kleine prijs!

Citroen E-C4: Groot rijden voor een kleine prijs!

Elektrisch rijden heeft de toekomst en Citroen gaat de markt bestormen met de E-C4! De laatste C1 is in Januari van de band gerold en betekent dat de einde van de kleine stadsauto? Allerminst!

De ë-C4 is een auto van formaat met de maandelijkse kosten van een kleinere auto en dat begint al met de SEPP-regeling, de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren, waarbij de particulier €3.350,- aan subsidie aan kan vragen bij aankoop van een volledig elektrische auto. Ook bij private lease kan er aanspraak gemaakt worden op een subsidie en wel een van €70,- gedurende 48 maanden.

We willen je niet pushen, maar je moet niet te lang wachten, want in de eerste 3 weken van januari werd al 35% van de subsidies aangesproken.

Is een elektrische C4 zoveel voordelig? Reken even met ons mee:

De C3 Feel kost je per maand €340,- (lease) + €139,13 aan benzine (verbruik van 5,3 liter/100 km en 1.250km, €2,10 per liter)

De elektrische C4 kost je per maand €425,- (lease) + €64,- aan elektriciteit (verbruik van 16 kWh/100 km en 1.250km, €0,32 per kWh)

Maar, trek je er de €70,- vanaf, dan kom je uit op €419,- per maand! Dus met het gemak van laden bij je thuis en op de zaak, ben je goedkoper uit dan met een gelijkwaardige benzinemotor. En vanaf nu is de keuze aan jou!

Bron: Citroen Nederland

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.