Nissan GT-R 2017
Home, Nieuws

Chris Harris test de nieuwe Nissan GT-R

Net als die andere auto gaat de Nissan GT-R alweer een tijdje mee. Bijna 8 jaar om precies te zijn. Wat ooit een regelrechte Porsche-killer was, verbleekt nu haast bij het zien van de competitie.

De GT-R is echter nog steeds een vierwiel aangedreven monster. Het is niet zonder reden dat ze hem liefkozend ‘Godzilla’ noemen. Maar ook monsters raken uit de mode. Door enkele subtiele stilistische updates die het model gedurende haar leven kreeg, werd het, samen met verbeterde prestaties, toch een elegante veroudering.

Voor het 2017 model is het uiterlijk opnieuw op de schop gegaan. De auto oogt nog brutaler dan voorheen, waardoor je zou denken dat hij je op eenzelfde manier zou behandelen. Niets blijkt minder waar. Nog nooit was de auto zo zacht geveerd. Verpest dit de rijervaring? Niet volgens Chris, die zijn gezicht boekdelen liet spreken tijdens een proefrondje. Bekijk de video* om uit te vinden of Godzilla nog steeds meekan met de competitie.

*Omdat Top Gear de exclusieve rechten heeft voor zijn serie, wordt op YouTube slechts een promo getoond. De gehele video is hier te vinden.

Nissan GT-R 2017

Nissan GT-R 2017

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.