[Video] Chris Harris voelt Honda NSX aan de tand

[Video] Chris Harris voelt Honda NSX aan de tand

Qua supercars is het de laatste jaren wat stil geweest in het land van de rijzende zon. Met de NSX gooit Honda het roer om.

Inmiddels weten we al een tijdje waarom de NSX zo’n fantastische machine is. Vier motoren, waarvan drie elektrisch, produceren gezamenlijk 573 pk. Combineer het met een koppel van ruim boven de 650 Nm, en je Japanner is zowaar een bijna-raket. Ook de topsnelheid liegt er niet om. Nadat de twin-turbo V6 je in 3,5 seconden richting de 100 km/u afvuurt, trekt die kamikazekar je soepeltjes door tot ver boven de 300. Ze wil dus wel!

Dit ontdekte Mr. Harris maar al te goed, toen hij deze quasi-918 over het circuit van Monticello mocht beunen. Ze vertrokken richting het Westen, omdat de NSX vooral in de Verenigde Staten getest werd. De leidende vraag in het verhaal was echter: “is de NSX een waardige opvolger van haar originele, iconische zus?”.

Kruip nog eens extra lekker in die hangbank, en ontdek of Honda’s nieuwe trots dat ook is!

galleryLandscape-gqhzi1-ImageCut-12-1151x768

2017-Honda-NSX-Review-24

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.