Chris Froome rijdt Jaguar F-Type

Chris Froome rijdt Jaguar F-Type

Chris Froome Twitter - www.hartvoorautos.nl

Christopher (Chris) Froome (Nairobi, 20 mei 1985) is een Brits-Keniaanse wielrenner die, natuurlijk, van fietsen houdt. Maar nu blijkt dat hij een snelle sportwagen onder zijn kont ook wel kan waarderen.

Tour de France
In de Ronde van Frankrijk startte Froome als topfavoriet. Hij won de achtste etappe, een bergrit naar Ax-3 Domaines en ook de vijftiende etappe naar de Mont Ventoux. Tevens won hij de zeventiende etappe, een individuele tijdrit over twee hellingen van tweede categorie. Uiteindelijk won hij de Tour met een voorsprong van vier minuten en twintig seconden op de Colombiaan Nairo Quintana.

Alleen al met de vier etappezeges die Froome behaalde tijdens de Tour de France heeft hij zo’n € 32.000,- verdiend en met het winnen van de gele trui heeft hij nog eens € 450.000,- bij elkaar gefietst.

Maar denk maar niet dat Froome zijn Jaguar F-Type zelf betaald heeft; nog een voordeel van het winnen van de Tour is dat er veel interesse is voor sponsoring. Jaguar East Rand, vlakbij Johannesburg Zuid-Afrika, sponsorde Chris Froome deze Jaguar F-Type en hij is er erg blij mee:

Het wordt moeilijk om de fiets te pakken met dit in de garage.”.

Chris Froome Jaguar F-Type - www.hartvoorautos.nl

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.