Officeel: Chris Evans is de nieuwe Top Gear-host!

Officeel: Chris Evans is de nieuwe Top Gear-host!

Chris Evans Top Gear

In de video hieronder die vorige week online verscheen, ontkende Chris Evans nog dat ‘ie was gevraagd om de nieuwe Top Gear-host te worden. Echter is er nu groot nieuws: ,,Everybody, we have some very big news! Yes, Chris Evans has signed a three-year deal to lead an all new line up for Top Gear.

De 49-jarige Evans, bekend van de Radio 2 Breakfast Show, gaat deel uitmaken van een ‘compleet nieuwe line-up’, meldt de Britse omroep en heeft een driejarig contract getekend, meldt de BBC.

De opvolger van de ontslagen Jeremy Clarkson kan niet wachten om het populaire autoprogramma te presenteren. ,,Het is mijn favoriete programma aller tijden. Ik zal er alles aan doen om de show verder te helpen“, aldus Evans, die zelf ook een fervente autoliefhebber is.

Ook de BBC is blij met hun nieuwe presentator. ,,We kennen hem van zijn kennis van en passie voor auto’s“, zegt een woordvoerder van de BBC. ,,Combineer dat met zijn inventiviteit en onvoorspeelbaarheid, en hij is de perfecte keuze om ons geliefde autoprogramma de toekomst in te brengen.

,,Hij zit nu al vol met briljante ideeen. Ik kan niet wachten tot hij aan de slag kan.” Erg lang zal dat niet duren, want Top Gear meldt op haar website dat de opnames voor het volgende seizoen al in de komende weken zullen beginnen. Aanstaande 28 juni zal de allerlaatste aflevering van Top Gear met Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond te zien zijn.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.