Interesse in een Lamborghini Urus voor €12.865,-?

Interesse in een Lamborghini Urus voor €12.865,-?

Huansu C60 Hyosow

Ben je fan van de looks en prestaties van de nieuwe Lamborghini Urus maar heb je nog geen €275.000,- gespaard? Goed nieuws, het Chinese Huansu Auto voegde afgelopen week een SUV toe aan hun line-up en zijn naam luidt de Huansu C60 Hyosow.

Het is overduidelijk dat deze C60 Hyosow een copycat van de Lamborghini Urus is. De voorkant is vrijwel identiek, op de vier LED-lampen na. Ook de opvallende zeshoeken in de grille van de Lamborghini Urus zijn vervangen door lamellen. De koplampen zijn vergelijkbaar met individuele LED’s, maar de vorm is veel eenvoudiger. Verderop langs de zijkant zijn de driehoekige spatschermopeningen van de Lamborghini Urus veranderd in iets dat meer op een schep lijkt. De dubbelganger mist enkele van de scherpe vouwen van de Italiaanse auto, en de gelijkenis begint echt uit elkaar te vallen aan de achterkant. De grote achterlichten van de C60 Hyosow hebben een aantal van de hoekige design elementen van de Lamborghini, maar ze zijn lang niet zo opvallend als het smalle design van de Urus. Bovendien zijn er geen grote ventilatieopeningen en de diffuser oogt veel saaier op de Huansu.

Je kunt verwachten dat deze Huansu C60 Hyosow qua vermogen en prestaties niet veel op zijn Italiaanse voorbeeld zal lijken. Naar verluidt gaat er slechts een 2,0-liter viercilinder turbomotor met 195 pk schuil onder de motorkap. De auto zal in ieder geval wel praktisch zijn, met ruimte voor 5 tot 7 personen en natuurlijk kost ‘ie een schijntje in vergelijking met de Lamborghini Urus. De Huansu C60 Hyosow zal in China leverbaar zijn vanaf $15.000,-. Dat staat gelijk aan ongeveer €12.865,-.

Huansu C60 Hyosow

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.