Chevrolet Camaro ZL1 doet 320 km/u!

Chevrolet Camaro ZL1 doet 320 km/u!

Chevrolet Camaro ZL1

Okay, okay, misschien is het niet de basis-Camaro én zal hij hier godsgruwelijk duur zijn, hij gaat wel kneiterhard!

De Camaro ZL1 van Chevrolet is zeker geen nieuw apparaat. Het beestje is al zo’n 10 maanden geleden gepresenteerd in New York, op de autoshow. Toch hebben we tot aan vandaag moeten wachten, voordat we keiharde, concrete cijfers over de prestaties ervan te horen krijgen. Om te garanderen dat er geen schijntje twijfel de wereld in wordt geholpen, verscheepte Chevrolet een ZL1 Coupe helemaal naar het ovaalcircuit van Papenburg in Duitsland, om de Camaro eens goed op zijn lazer te geven.

Het resultaat is haast overweldigend voor een auto zo simpel en primitief als de Camaro. Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat een auto met meer dan 650 pk bloedverziekend hard kan rijden, maar 320 km/u is compleet gestoord! Zeker als je er vanuit gaat dat ze er voor de test geen extreme banden onder hebben gelegd, en dat ze het gemiddelde hebben gepakt over meerdere runs. Dat betekent dus ook, dat factoren als wind en temperatuur de snelheid verder niet hebben benadeeld.

Ook op het gebied van acceleratie is het een partij om rekening mee te houden. De ZL1 Camaro snelt van 0 naar 100 km/u in slechts 3,5 seconden! Deze toptijd bereik je overigens niet zo makkelijk in de versie met de handgeschakelde zesbak, maar met de tientraps(!) automaat. Deze is op zijn beurt weer gekoppeld aan de 6,2-liter V8. Tevens is de ZL1 niet alleen vlotjes in een rechte lijn, want op de Nürburgring rijdt hij o.a. de Koenigsegg CCX en de Mercedes-AMG GT S om de oren.

Wat het spul ons in Nederland moet gaan kosten is nog onduidelijk, maar in de VS betalen ze er ruim $60.000 voor. Reken met belastingen erbij dus maar op een flink prijskaartje!

Chevrolet Camaro ZL1

Chevrolet Camaro ZL1

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.