Nieuw topmodel voor Chevrolet Camaro: ZL1 1LE

Nieuw topmodel voor Chevrolet Camaro: ZL1 1LE

Chevrolet Camaro ZL1 1LE

Vergeet de Z/28. Vergeet de ZL1. Dit is het échte werk.

Voor de ZL1 1LE heeft Chevrolet gekozen voor het beste van beide werelden. Waar de Z/28 een circuittrim is van de SS, is de ZL1 gewoon een ontiegelijk krachtige Camaro. En zo heeft iedere Camaro zijn eigen karakteristieken. Al hebben ze een ding gemeen: onuitwisbare kracht.

Zo heeft de Z28 voorin een 500 pk sterke 7-liter V8 voorin liggen, en is deze op verschillende vlakken gestript van onnodige spullen om de auto lichter te maken. De ZL1 heeft daarentegen een veel sterkere motor, maar is weer vele malen zwaarder. Als je de beste eigenschappen van deze twee auto’s samenvoegt, creëer je een niet-te-stoppen machine. Oftewel, de Camaro ZL1 1LE.

Wat betreft de krachtbron kan de 1LE nog altijd rekenen op dezelfde 6,2-liter V8 die we in de standaard ZL1 terug vinden. Een waar monster V8 overigens, want deze levert maar liefst 650 pk en 868 Nm koppel. En dat allemaal richting de achterwielen, heerlijk! Geen aanzienlijke verandering dus, maar met een motor als deze, de LT4 V8, zien we dat gewoon door de vingers.

Zou je hem ooit uit een rijtje moeten pikken, dan zal dat zonder al teveel problemen gaan. De ZL1 1LE bestaat namelijk voor een groot gedeelte uit koolstofvezel. Overigens zou de auto niet oer-Amerikaans zijn als verschillende elementen behoorlijk wat spotlight krijgen. Zo kreeg de ZL1 1LE een enorm opvallende achtervleugel, uiteraard van carbon, en is de grille een behoorlijke blikvanger. Verder zijn delen als de motorkap, splitters en verschillende andere stukken vervaardigd uit koolstofvezel.

Het totaalplaatje is een recept voor volledige verwoesting. De ZL1 1LE heeft misschien niet de beste wegligging en al zeker een twijfelachtig uiterlijk, maar één ding kunnen we wel stellen: indrukwekkend is hij sowieso.

Chevrolet Camaro ZL1 1LE

Chevrolet Camaro ZL1 1LE

Chevrolet Camaro ZL1 1LE

Chevrolet Camaro ZL1 1LE

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.