Cars & Charity | Zondag 1 September 2013

Cars & Charity | Zondag 1 September 2013

Op zondag 1 September 2013 is het voor het 4e jaar op rij feest met Cars & Charity op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Het evenement wat bekend staat om de heerlijke collectie auto’s uit allerlei tijden. Zo zijn er vooroorlogse oldtimers en naoorlogse klassiekers te vinden, maar ook moderne sportauto’s en zelfs een aantal hypermoderne ‘supercars’.

Iedereen met een mooi verhaal over de passie waarom hij of zij die auto rijdt is welkom!

Ferrari 458 Spider - www.hartvoorautos.nl

Het programma
In de Zuivelstraat begint men vanaf 09:30 uur met het opstellen van alle tourrit deelnemers. Die rij is binnen een uur zó lang dat hij zelfs tot in de Wouwsestraat reikt. Als iedereen aanwezig is wordt de tourrit afgeschoten en komen alle deelnemers op de Grote Markt voorbij. Zij rijden vervolgens via een schitterende route naar de vliegbasis van Woensdrecht. Daar mogen zij op hoge uitzondering het terrein op om een route te volgen langs een heel aantal bijzondere objecten. In het officiersnest vind vervolgens een uitgebreide lunch plaats en is er ruimte voor een speciale fotoshoot.

Ferrari F12Berlinetta - www.hartvoorautos.nlIn de tussentijd is er op de Grote Markt de mogelijkheid om met een heuse Ferrari F12 Berlinetta mee te rijden, dit met dank aan Kroymans. Ben je meer een Mercedes 300SL Gullwing- of Porsche fan, dan kan je ook daarvoor kiezen. Vooraf reserveren geeft je de garantie dat je 1 september mee kunt rijden!

Omdat dit jaar de vliegbasis zijn deuren opent voor Cars & Charity zorgen zij voor een F-16 simulator! De simulator geeft je de échte beleving van het vliegen in zo’n kist.

Ferrari 458 Spider - www.hartvoorautos.nl

Vanaf 14:30 uur worden de eerste snelle deelnemers van de tourrit terug verwacht op de Grote Markt. Als het weer een beetje meezit kan je op de terrassen heerlijk genieten van al het moois. Bezoekers kunnen hun steentje bijdragen door mee te spelen in de loterij. Winkeliersvereniging Sterck en enkele ondernemers hebben een mooi prijzenpakket samengesteld, en zelfs een vlucht in de F-16 simulator en een rit in een meerijd-auto behoren tot de prijzen. Drankjes, ijsjes en ook tompoucen zijn de gehele dag verkrijgbaar.

Ferrari 458 Spider - www.hartvoorautos.nl

De gehele opbrengst van alle activiteiten worden verdeeld onder twee goede doelen. Het internationale goede doel “kinderziekenhuis LVIV” in Oekraïne, dat zorgt voor kinderen met kanker. Het lokale goede doel dit jaar is “De Luchtballon” in Ossendrecht. Zij verzorgen al 20 jaar therapeutische vakanties voor kinderen met aandoeningen aan de luchtwegen.

Ferrari 458 Spider - www.hartvoorautos.nl

Heb je een bijzondere auto of een goed verhaal en wil je meerijden met de tourrit? Dan kan je je inschrijven op www.carsandcharity.nl. Voor het reserveren van een passagiersstoel in een van de Ferrari’s, Porsche’s of de klassieker kan je tevens op de website terecht!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.