Carparazzi: deze hoogtepunten heb je in week 44 gemist!

Carparazzi: deze hoogtepunten heb je in week 44 gemist!

We blikken terug op de automotive hoogtepunten uit onze Carparazzi-groep van afgelopen week. Zo werd er een ‘blubberdikke’ Land Rover Urban op de parkeerplaats gezien en discussieerden mensen over een Tesla als daily-driver.

Dé SUV voor Batman

(Foto’s gedeeld door Ian Smets)

Voor de échte bergbeklimmers (op 4 wielen dan) is Land Rover natuurlijk het ‘go-to’ automerk op de markt. Met succesmodellen als de Range, Discovery en Defender domineert het de markt. Nu heeft Urban Automotive uit het Verenigd Koninkrijk de Defender vooral visueel aangepakt, en het resultaat zien we in dit exemplaar op Belgisch kenteken.

Deze Urban Defender Hardtop uit 2020 is uitgevoerd in het geliefde ‘black-on-black’. Om hem nóg stoerder te maken, gooit Urban (tegen betaling natuurlijk) hem vol met carbon. Ook krijgt je Defender zulke handige LED-schijnwerpers op het dak. Je kunt je helemaal uitleven met de optiepakketen, en de eigenaar van deze Defender heeft dat zeker gedaan.

Neppe GTO voor de lens

(Foto’s gedeeld door Robert Beijers)

Misschien merkt de echte kenner meteen op dat deze Ferrari 599 ‘GTO’ niet helemaal eerlijk is geweest. Dit is namelijk een Ferrari 599 GTB Fiorano uit 2011. Om de uitstraling van de echte GTO – deze worden voor een miljoen verkocht – is er ‘wat’ aangepast: een nieuwe bumperset, set GTO velgen, meer koolstofvezel rondom en een OEM grille. Weg met het chroom, en een wat subtielere zwarte aanpak.

Volgens Robert is dit specifieke exemplaar ook ‘fully converted’ naar een handgeschakelde bak. Dat is altijd goed om te horen!

De veelbesproken Tesla

Wat is jullie mening over een EV als Daily Driver?

Keanu Verdeyen via de Carparazzi-groep

Deze redelijk onschuldige vraag stelde Keanu op onze Facebook-pagina. En de echte petrolheads uitten maar al te graag hun mening over zijn ‘unieke’ Model 3. De gemiddelde opmerking – op moment van schrijven zijn dat er 314 – onder zijn bericht bevatte de woorden ‘Dyson stofzuiger‘, ‘Duracell-batterij‘ en ‘gepiep‘. Niet echt wat Keanu als input had gehoopt…(of misschien juist wel).

Keanu rijdt al een maand in deze opvallende EV, en zegt na zo’n 5.000 kilometer de ideale ‘daily-driver’ te hebben gevonden. ‘Het heeft zeker wat bekijks en de opgefokte golfjes aan het lichten achter me laten is zeker iets leuks‘, vertelt Keanu in zijn Facebook-bericht.

Als ‘kilometervreter’ komt de Tesla Model 3 hoog voor in het lijstje van de zakelijke klant. Maar als echte rijders-auto wordt de EV uit Amerika nog vaak uitgelachen. Vind jij de vele reacties op het bericht terecht?

(Foto’s gedeeld door Keanu Verdeyen)

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.