Carlos Sainz Jr. verruilt zijn Golf GTI voor een nieuwe Ferrari

Carlos Sainz Jr. verruilt zijn Golf GTI voor een nieuwe Ferrari

Eindelijk krijgt het F1-team hem in een bedrijfswagen

‘Als je voor ons komt werken, krijg je een prachtige Renault Mégane Estate onder je kont’. Natuurlijk een aanbod om niet af te wijzen. Bij Ferrari hadden ze alleen meer moeite om hun werknemer een bedrijfsauto aan te smeren. Carlos Sainz Jr. neemt na ruim 10 jaar afscheid van zijn Golf GTI, die hij als jochie van zijn paps cadeau kreeg. En zijn volgende is een flinke stap van het 2.0-liter turbomotortje.

Hij kon bij zijn werkgever een Ferrari 812 Competizione samenstellen, en die laat hij nu eindelijk zien. Op zijn eigen YouTube-kanaal trekt hij het doek. ‘Het ziet er geweldig uit. Ik kan niet geloven dat ik de eigenaar ben’, vertelt de F1-coureur. In de video legt hij ook waarom de 812 zijn voorkeur heeft: ‘Deze ziet er heel anders uit dan de gemiddelde Ferrari’.

De 812 Competizione

Sainz Jr. gaf zijn Ferrari een eigen draai. De auto heeft een matgrijze afwerking met rode accenten rondom. En als je een beetje fan bent, zul je een aantal opties herkennen; zo zijn de woorden ‘Smooth Operator’ in de dorpel af te lezen, verwijzend naar een nummer uit de jaren 80 dat Sainz vaak over de boordradio zong. Ook is zijn racenummer 55 op subtiele wijze in de vloermatten verwerkt.

Onder de kap blijft hij bescheiden. Het 6.5-liter V12-blok produceert de ‘gebruikelijke’ 830 pk en 692 Nm. Daarmee zit je binnen 2,9 seconden op de 100, en trap je door naar 340 km/u. Gelukkig kan de coureur prima omgaan met dergelijk vermogen. Het geluid blijft nog altijd even spannend, luister maar.

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.