Drukte tijdens “Carfreitag”

Drukte tijdens “Carfreitag”

Voor de meeste Nederlanders was het gisteren een normale vrijdag, voor andere een vrije dag. In Duitsland noemen zij het; Karfreitag (Carfreitag). Een nationale vrije dag voor de Duitsers.

Voor vele autoliefhebbers betekend dit het jaarlijkse uitstapje naar de Nürburgring. Je kunt wel zeggen dat deze dag als een soort ‘seizoen opener’ wordt gezien, waarop veel mensen weer voor de eerste keer van het jaar weer een ronde doen over; The Green Hell. Vanuit allerlei verschillende landen komen mensen met hun auto om het autoseizoen af te trappen. Zo ook bijvoorbeeld Shmee150, hij kwam met zijn vrienden van Esser Automotive richting het pittoreske dorpje, in zijn Zenvo. Naast zijn Zenvo waren er nog veel meer unieke super- en hypercars te zien rond het circuit.

Dit jaar heeft de Nürburgring een verhoging toegepast in de kosten voor een ronde over de Nordschleife, dit lijkt niet uit te maken voor de liefhebbers. De gigantische drukte was niet alleen naast de baan met mensen die kwamen kijken, maar ook op de baan was het mega druk. Echter, schijnt het vandaag nog drukker te zijn. Met pieken van wel bijna 500 auto’s op de baan.

Een live foto van hoe druk het is, bij het einde van de baan. Foto door: Leon Kooier

Iets wat (weer) erg opviel de laatste dagen, was de toename in politie controle. Vele auto’s werden door de “Polizei” staande gehouden en onder de loop genomen. Hierbij werden er controles uitgevoerd om verschillende redenen, zoals geluid en of je auto aan de TUV voldoet.

Wil jij volgend jaar dit drukbezochte event bijwonen, zet dan alvast 29 maart (2024) in je agenda. Dan zal de volgende Carfreitag zijn.

Foto’s via: Nürburgring

Mike Mes

Vanaf jong al een Hart voor Auto's! Wil niet overdrijven, maar van Multipla tot Chiron. Zolang het wielen heeft.