Carbon fiber Koenigsegg Agera RS met 1360 pk te koop!

Carbon fiber Koenigsegg Agera RS met 1360 pk te koop!

Met de productie van Koenigsegg Agera RS helemaal afgerond, is het kopen van ‘s werelds snelste productie auto dit moment nagenoeg onmogelijk. Alle 25 exemplaren van de meest extreme variant van de Agera zijn verkocht, maar er staat momenteel één Agera RS te koop in Zuid-Californië.

En wat voor een! Deze Koenigsegg Agera RS, te koop bij Lamborghini Newport Beach, heeft een prachtige zichtbare koolstofvezel body, aangevuld met witte strepen, subtiele rode accenten en diamantstof ingebed in de blanke lak. De kleurencombinatie maakt deel uit van de ‘persoonlijkheid’ van de auto, want zoals de meeste Agera RS’en heeft deze auto een naam: ‘Draken’. Het ontleent zijn titel aan de Saab 35 Draken, een Zweeds supersonisch jachtvliegtuig dat ooit de hangarruimte in Angelholm bewoonde – de plek waar Koenigsegg momenteel al zijn auto’s bouwt.

Naast de zeer fraaie kleurstelling, beschikt Draken over een groot aantal koolstofvezel-extra’s zoals een carbon-voorsplitter, de diffuser aan de achterzijde, de spoiler en een groot deel van de cockpit. Hij is ook uitgerust met het 1 Megawatt-pakket, waardoor de 5 liter grote V8 met dubbel turbo van zo’n 1.360 pk en 1.371 Nm op de weg zet.

De prijs is alleen beschikbaar op aanvraag. De advertentie kun je hier bekijken.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.